Dat Bill een werker en een vechter is en dat hij ook niet op zijn mondje is gevallen, dat weten er reeds al velen !

Bill vecht dan ook verder voor het voortbestaan en het welzijn van de circussen op eigen bodem !

Wij zullen hier dan ook ons best doen een en ander te onthullen en te verduidelijken, wie Bill eigenlijk is, en wat het streefdoel van Bill is !

 

Uit de GAZET VAN ANTWERPEN (Mechelen Lier)

Donderdag 13 mei

Blz - 24

CIRCUS VECHT VOOR BESTAANSRECHT !

 

Directeur Magic vraagt oplossing voor problemen staanplaatsen.

Het botert niet tussen de Belgische circussen. Groot punt van discussie is het gevecht rond de staanplaatsen in gemeenten. Dat zegt althans Leo Verswijvel, alias 'Bill Kartoum', directeur van het Magic Circus.

 

"Het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap stelt steeds meer eisen aan de erkende Belgische circussen, maar betaalt steeds minder subsidies", vertelt Bill Kartoum.
"Voorts is er de verwarring met de aanvragen. Er zijn twee circussen met de naam Pauwels en twee circussen met de naam Malter: een erkend en een piraat. Vaak weten de gemeenten niet welk circus zal opdagen. Sommige circussen doen meer dan twee jaar op voorhand een aanvraag voor driehonderd tot zeshonderd plaatsen, maar dagen uiteindelijk niet op . Vaak zonder de gemeente te verwittigen, die dan nutteloze voorzieningen hebben getroffen. Gevolg is dat heel veel gemeenten geen vergunningen meer geven aan circussen. Door de massale aanvragen vanwege de circussen zijn heel wat plaatsen ook volzet. Zogezegd. Want ze dagen niet op . Als wij dan een aanvraag sturen, is er voor ons geen plaats meer", aldus Bill.
Het Magic circus vraagt daarom al jaren aan het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap om een oplossing te zoeken voor de staanplaatsen van de Belgische circussen. "Er is al veel beloofd, maar het resultaat blijft beperkt", besluit Bill Kartoum.

 

Cris VAN ROMPAEY


 

Laatste update was: 14/04/2012

 

 

Naar boven.